Vepřová pečeně grilovaná - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřová pečeně grilovaná

Maso

Vepřová pečeně grilovaná
(Barbecued Roast Pork)

Čínské domácnosti většinou nemají trouby, jednak z prostorových důvodů a jednak kvůli stylu domácího vaření, které se obvykle dělá v jednom velkém woku. Místo toho chodíme do specializovaných obchodů, které prodávají pečenou kachnu nebo prase a v tomto případě grilované vepřové. Podařilo se mi však udělat dobrou verzi grilovaného pečeného vepřového masa v domácí troubě. Pamatujme, že nemusíme sníst vše najednou. Báječně se hodí do sendvičů nebo do wontonových polévek či smažené rýže. Vařené grilované vepřové se také docela dobře mrazí.

VYDÁVÁ 1KG


1 kg vepřové plece bez kosti
3–5 lžic medu na potření

NA MARINÁDU
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
2 lžíce cukru
1 lžíce omáčky z celých žlutých fazolí
2 lžíce jemně nasekaného česneku
2 lžíce hoisin omáčky
2 lžíce fermentovaného červeného tvarohu
1 polévková lžíce prášku z pěti koření
sůl a černý pepř


Vepřové maso nakrájíme na nudličky 18 x 10 cm. Ingredience na marinádu smícháme v misce, přidáme vepřové maso a necháme přes noc marinovat v lednici.

Předehřejeme troubu na 180°C, stupeň 4. Během zahřívání položíme vepřové nudličky na rošt v pekáči prsy nahoru. Do pekáče dáme 150 ml vody. (Zabráníte tak vystříknutí tuku.) Vložíme vepřové maso do trouby a pečeme 45 minut, občas podléváme medem. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C na plyn 6 a pokračujeme v opékání dalších 15 minut. Vyjmeme vepřové maso z trouby a necháme, dokud nevychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat. Poté nakrájíme na tenké plátky a podáváme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky