Sladky ořechový krém - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Sladky ořechový krém

Dezerty

Sladký ořechový krém

Moje teta připravovala toto krásné a snadné jídlo často, i když to nebylo nutně podáváno jako dezert. Nicméně si myslím, že je to skvělý konec každého čínského jídla.


175 g vlašských ořechů
450 ml vody
250 ml odpařeného mléka
225 g cukru


Vlašské ořechy spaříme 5 minut v malé pánvi s vroucí vodou, poté slijeme a dobře propláchneme v teplé vodě. Odstraníme z vlašských ořechů co nejvíce slupky. Necháme oříšky zaschnout.

Předehřejeme troubu na 180 °C, plynová značka 4. Vlašské ořechy vložíme na plech a pečeme 15 minut, dokud nebudou světle hnědé a křupavé. Dáme stranou vychladnout.

V mixéru smícháme vlašské ořechy a vodu a mixujeme, dokud se ořechy nezredukují na jemné pyré, v případě potřeby přidáme další vodu. Přecedíme přes jemné síto.

Smícháme ořechovou kaši a mléko ve středně velké pánvi a vaříme 1 minutu. Všleháme cukr a vaříme další minutu. Ihned podáváme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky