Moje teta připravovala toto krásné a snadné jídlo často, i když to nebylo nutně podáváno jako dezert. Nicméně si myslím, že je to skvělý konec každého čínského jídla.
175 g vlašských ořechů
450 ml vody
250 ml odpařeného mléka
225 g cukru
Vlašské ořechy spaříme 5 minut v malé pánvi s vroucí vodou, poté slijeme a dobře propláchneme v teplé vodě. Odstraníme z vlašských ořechů co nejvíce slupky. Necháme oříšky zaschnout.
Předehřejeme troubu na 180 °C, plynová značka 4. Vlašské ořechy vložíme na plech a pečeme 15 minut, dokud nebudou světle hnědé a křupavé. Dáme stranou vychladnout.
V mixéru smícháme vlašské ořechy a vodu a mixujeme, dokud se ořechy nezredukují na jemné pyré, v případě potřeby přidáme další vodu. Přecedíme přes jemné síto.
Smícháme ořechovou kaši a mléko ve středně velké pánvi a vaříme 1 minutu. Všleháme cukr a vaříme další minutu. Ihned podáváme.