Okurkový studený salát s česnekem - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Okurkový studený salát s česnekem

Ostatní > Zelenina

Okurkový studený salát s česnekem


Toto nádherné studené jídlo poskytlo osvěžující předkrm za vlhké letní noci v Šanghaji. Rychlé zhnědnutí česneku ve woku vydá nádhernou vůni.


SLUŽBA 4

450 g okurek
sůl
2 lžičky cukru
1 lžíce čínského bílého rýžového octa
1½ lžíce podzemnicového oleje
1 lžíce nahrubo nasekaného česneku


Okurky podélně rozpůlíme a lžící odstraníme semínka. Půlky okurky nakrájíme na kousky 7,5 x 1 cm. Kousky okurky spojíme se 2 lžičkami soli, poté je vložíme do cedníku nad mísou a necháme 10 minut působit.

Opláchneme je ve studené vodě, osušíme a promícháme s cukrem a octem.

Rozpálíme wok nebo velkou pánev, dokud nebude horká a přidáme olej a česnek. Za stálého míchání opékáme 15 sekund, dokud česnek lehce nezhnědne. Smícháme s okurkami a podáváme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky