Jedná se o základní smažený pokrm v jihočínské tradici. Klíčem k úspěchu v tomto receptu je vepřové maso nepřevařit.
Porcí 3–4
450 g vepřového filé bez kosti
1 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
1 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
1 lžička kukuřičné mouky
8 jarních cibulek
1 polévková lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
1 lžička cukru
sůl a černý pepř
Vepřové maso nakrájíme na silné plátky o délce 5 cm. Dáme do misky a smícháme rýžové víno, sójovou omáčku, sezamový olej a kukuřičnou mouku.
Směs necháme 10–15 minut odležet, aby vepřové maso absorbovalo chutě marinády. Jarní cibulky nakrájíme šikmo na 5 cm délky.
Rozpálíme wok nebo velkou pánev, dokud nebude velmi horká. Přidáme olej, a když je hodně horký a lehce se z něj kouří, přidáme vepřové plátky a za stálého míchání je opékáme dohněda. Přidáme jarní cibulku, cukr, 2 lžičky soli a 1 lžičku černého pepře a dále restujeme, dokud není vepřové maso uvařené a mírně tuhé. To by mělo trvat 3–4 minuty. Vyjmeme vepřové maso z pánve a položíme ho na teplý servírovací talíř. Přelijeme zbývající šťávou ve woku a ihned podáváme.