Tuto jednoduchou omáčku můžeme podávat k Opilému kuřeti nebo jakékoli uzenině. Pokud jste skutečnými milovníky zázvoru, můžete jej použít jako dip k čemukoli, co si budete přát. Je to tak snadné a lze je připravit hodiny předem.
3 lžíce jemně nasekané čerstvé zázvorové soli
1½ lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
Smícháme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor a 2 lžičky soli v malé misce. Zahřejeme arašídový nebo rostlinný olej v malé pánvi nebo woku, dokud se z něj nekouří, a nalijeme ho na směs zázvoru a soli. Před podáváním necháme alespoň 5 minut odležet.
Poznámka
Můžete také použít - cibuli červenou nebo žlutou, citronovou šťáva z cca 2 citronů, rýžový vinný ocet nebomísto něj jablečný ocet nebo bílý vinný ocet.