Brokolice sezamová studená - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Brokolice sezamová studená

Ostatní > Zelenina

Brokolice sezamová studená
Cold Sesame Broccoli

Toto jídlo je dobrou ozdobou masa a skvělým zeleninovým pokrmem na letní pikniky. Studená křupavost brokolice se dobře hodí ke struktuře sezamových semínek. Pro pikantní alternativu můžete nahradit sezamová semínka jemně nakrájeným čerstvým zázvorem (použijte zhruba stejné množství).

PODÁVÁNÍ 4-6


450–750 g brokolice
1 lžíce sezamových semínek
1 polévková lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
2 lžičky sezamového oleje
2 lžičky jemně nasekaného česneku
1½ lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky


Odkrojíme hlavičky brokolice a rozebereme je na růžičky. Oloupeme a nakrájíme stonky brokolice. Všechny kousky brokolice blanšírujeme ve velké pánvi s vroucí osolenou vodou po dobu 4–5 minut a poté je ponoříme do studené vody. Poté brokolici scedíme nasucho v cedníku nebo odstředivce na salát a vložíme do čisté misky.

Sezamová semínka opečeme v předehřáté troubě nastavené na 190 °C na plyn 5 nebo na grilu, dokud nezhnědnou. V malé skleněné misce smícháme pražená sezamová semínka se zbytkem ingrediencí a dobře je promícháme. Směs nalijeme do misky s brokolicí a promícháme. Pokud použijeme toto jídlo druhý den, pevně zakryjeme misku potravinářskou fólií a uchováváme ji v lednici, dokud nebude potřeba.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky