Vývar C - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vývar C

Polévky

Vývar C (z drůbeže)

Čirý až mírně kalný nezahuštěný vývar s vůní použitých surovin. Chuť vývaru je jemná a vyrovnaná. Používá se k přípravě některých drůbežích polévek se zavářkami i jiných pokrmů.

3 litry


1000 g Drůbeží suroviny získané při těžení kuřecí svaloviny
3600 g Voda pitná
230 g Sůl
200 g Zelenina kořenová
50 g Cibule


Pečlivě opláchnuté a očištěné suroviny z kuřat zalijeme vodou, uvedeme do varu, mírně osolíme a zvolna vaříme asi 45-60 minut. V průběhu varu přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.

Hotový vývar procedíme hustým cedníkem a používáme k přípravě některých polévek i pokrmů ve stanoveném množství.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky