Mírně ovařené kuře, dělené na jednotlivé porce; obalené v trojobalu a usmažené v horkém oleji do červena. Vůně i chuť smaženého kuřete jsou jemné a typické; kuře je na skusu křehké, dobře prosmažené.
2500 g Kuře očištěné
30 g Sůl
Voda pitná na ovaření kuřete – podle potřeby
100 g Mouka hladká
802 g Vejce 2 ks
100 ml Mléko konzumní
250 g Houska strouhaná
300 ml Olej stolní na smažení
Očištěná kuřata opláchneme, vložíme do mírně osolené vařící vody, velmi krátce ovaříme, vyjmeme, necháme odkapat, rozčtvrtíme a nařízneme v kloubech.
Jednotlivé porce osolíme, postupně obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, v prosáté strouhané housce a zvolna je usmažíme do červena v horkém oleji.