Kuře smažené - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře smažené

Drůbež

17002 – Kuře smažené

(Minutka) 10 porcí

1 porce: 200 g

Mírně ovařené kuře, dělené na jednotlivé porce; obalené v trojobalu a usmažené v horkém oleji do červena. Vůně i chuť smaženého kuřete jsou jemné a typické; kuře je na skusu křehké, dobře prosmažené.


2500 g Kuře očištěné
30 g Sůl
Voda pitná na ovaření kuřete – podle potřeby
100 g Mouka hladká
802 g Vejce 2 ks
100 ml Mléko konzumní
250 g Houska strouhaná
300 ml Olej stolní na smažení


Očištěná kuřata opláchneme, vložíme do mírně osolené vařící vody, velmi krátce ovaříme, vyjmeme, necháme odkapat, rozčtvrtíme a nařízneme v kloubech.

Jednotlivé porce osolíme, postupně obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, v prosáté strouhané housce a zvolna je usmažíme do červena v horkém oleji.


Vhodné přílohy:

- různě upravené brambory
- jemnější druhy zeleninových salátů
- různé kompoty


Poznámky:

Kuře vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
Ke smažení doporučován wok.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky