Roštěná na paprice - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Roštěná na paprice

Hovězí

Roštěná na paprice

1110/A

1 porce: 183 g, z toho masa 63 g

1 plátek dušené roštěnky, přelitý světle červenou, hladkou paprikovou omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka má vůni a chuť po másle a použitém koření, je hustší.

5 porcí


500 g Hovězí roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
75 g Margarín
75 g Cibule
15 g Paprika mletá
500 ml Voda pitná
50 g Mouka hladká
125 g Smetana 12%


Z opláchnutého dílu roštěnce nakrájíme přes vlákno plátky, mírně je naklepeme paličkou, na okraji nařízneme a osolíme.

Plátky masa zprudka opečeme po obou stranách na 1 /3 tuku.

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, krátce podusíme a zalijeme částí vody.

Do základu přidáme opečené roštěnky, přikryjeme je poklicí a dusíme do měkka. (Během dušení roštěnky obrac!me a podle potřeby podléváme teplou vodou.)

Měkké roštěnky vyjmeme do jiného kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou, dobře rozšleháme a omáčku vaříme za stálého míchání nejméně 1 hodinu.

Před koncem varu přidáme smetanu, omáčku dosolíme, přecedíme přes hustý cedník (špičák) na roštěnky a společně krátce povaříme.


Vhodné přílohy: - houskové knedlíky, - těstoviny, - dušená rýže



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky