Vepřové žebírko maďarské - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřové žebírko maďarské

Vepřové

Vepřové žebírko maďarské

13612

1 porce: 260 g, z toho masa 100 g

Opečené vepřové žebírko se směsí dušené zeleniny. Vůně a chuť jsou typické pro opečené vepřové maso a podušené papriky, upravené na slanině s červeným vínem. Zeleninová směs má typickou červenou barvu, vůni a chuť po použitých surovinách.

5 porcí


750 g Vepřová pečeně s k.
20 g Sůl
100 g Sádlo škvařené
50 g Slanina bez kůže
50 g Cibule
500 g Paprikové lusky čerstvé
10 g Mouka hladká
75 g Rajčatový protlak
250 ml Vývar B, receptura č. 10101
25 ml Víno červené
15 ml Worcester



Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány s tukem krátce nařízneme a maso osolíme. Žebírko rychleji opečeme po obou stranách na horkém sádle a vyjmeme z pánve.

Slaninu nakrájíme na drobné plátky a částečně ji roztavíme na pánvi od opékání masa. Potom přidáme cibuli nakrájenou na jemné plátky a paprikové lusky nakrájené na kolečka. Vše krátce opečeme, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a přimícháme rajčatový protlak.

Směs zastříkneme vývarem, pečlivě ji rozmícháme, krátce povaříme, ochutíme červeným vínem a worcesterem a podle potřeby přisolíme. Žebírko expedujeme položené na husté směsi zeleniny – leča.



Vhodná příloha: - různě upravené brambory



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky