Roštěná kyjevská - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Roštěná kyjevská

Hovězí

   
Roštěná kyjevská

11122  

1 porce: 230 g, z toho masa s náplní 95 g

1 plněný závitek, přelitý načervenalou omáčkou. Maso je celistvé, šťavnaté, přiměřeně měkké. Omáčka má masitou chuť, je mírně kořeněná paprikou, hladká a hustší.

5 porcí

 
500 g Hovězí roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
75 g Salám Pražský
100 g Okurky kyselé, bez nálevu
50 g Vejce 2 a 1/2 ks
75 g Margarín
125 g Cibule
10 g Paprika mletá
450 ml Voda pitná
50 g Mouka hladká
125 ml Smetana 12%
25 g Slanina s kůží

 

 
Opláchnutý díl roštěnce nakrájíme na plátky, rozklepeme je paličkou do šíře, na okraji nařízneme a osolíme.

 
Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a 1/4 vařeného vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem (nebo převážeme režnou nití) a na povrchu osolíme.

 
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na 2/3 tuku, přidáme závitky, krátce je v základu opečeme, podlijeme trochou vody a nalijeme na ně mletou papriku, zpěněnou na zbylém tuku. Maso přikryjeme poklici a dusíme do měkka. (Během dušení závitky obracíme a podle potřeby doléváme teplou vodu.)

 
Měkké závitky vyjmeme a párátka z nich odstraníme. šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 1 hodinu; asi v polovině varu přidáme smetanu. Uvařenou omáčku procedíme přes hustý cedník (špičák} na maso, dosolíme ji a krátce povaříme.

 
Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme ji na drobnější kostičky, částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky.

 

 
Vhodné přílohy: - dušená rýže, - houskové knedlíky, - těstoviny



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky