Uzená krkovice vařená - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Uzená krkovice vařená

Vepřové

13401/B – Uzená krkovice vařená


Obdobně připravíme:
13401UZENÁ PECENĚ VAŘENÁ
13401/01UZENÁ PLEC VAŘENÁ s k. (bez kolena)
13401/C – UZENÝ BŮČEK VAŘENÝ
13401/D – UZENÁ ROLOVANÁ PLEC VAŘENÁ
13401/E – UZENÁ VEPŘOVÁ KÝTA VAŘENÁ.


10 porcí
1 porce: 75 g, z toho masa b. k. 60 g

1 porce uzené vařené krkovice, ukrojená přes vlákno. Maso je přiměřeně měkké, celistvé a šťavnaté. Rozpuštěným sádlem se omastí příloha.


1000 g Uzená krkovice s k.
150 g Sádlo škvařené


Uzené maso opláchneme, vložíme do vanc1 vody, zavaříme a na okraji sporáku vaříme do měkka.

Měkké· maso vyjmeme z vývaru a opatrně vykostíme, aniž bychom porušili jeho celistvost.

Při podávání krájíme maso přes vlákno na porce a rozehřátým sádlem. omastíme přílohu.


Vhodné přílohy:

- vařené brambory
- houskové, bramborové knedlíky, zelí
- hrachová nebo bramborová kaše
- hrách, čočka


Hořčicová sladkokyselá omáčka

1 lžíce rýžový ocet
1 lžička hořčice
2 lžíce třtinový cukr
1 lžíce kukuřičná moučka (nemusí být)
1 lžíce mletá hořčice
3 lžíce sójová omáčka


Omáčku uvaříme podle chuti. Plátky uzené krkovičky rozdělíme na porce, přelijeme sladkokyselou hořčicovou omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.


Šťouchané brambory

600 g brambor (varný typ B nebo C)
sádlo
3 velké žluté cibule
sůl
pepř
jarní cibulka nebo petrželová nať


Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Zalijeme je vodou a osolíme.

Jarní cibulku i s natí omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme sádlo, na kterém osmahneme cibuli dozlatova.

Brambory uvaříme do měkka, slijeme z nich vodu a rozšťoucháme je.

Přidáme pepř, osmahnutou cibuli, jarní cibulku nebo petrželku a zamícháme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky