Porce přílohového salátu. Salát má typickou vůni a pikantní chuť po použitých surovinách a přísadách. Hlavní suroviny jsou rozkrájené na plátky nebo kostičky.
Porcí: 5
1000 g brambory
100 g okurky kyselé
75 g cibule
špetka pepře nebo dle chuti
10 g sůl
25 g olej stolní
25 g ocet
50 g voda pitná
15 g cukr
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme je dobře prochladnout. Studené brambory překrájíme na poloviny a pak na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, okurky překrájíme na poloviny a pak na tenké plátky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme olej, ocet, cukr, pitnou vodu a zlehka promícháme tak, aby brambory zůstaly pokud možno v plátcích. Salát necháme před podáváním proležet v chladnu.
Bramborový salát podáváme jako přílohu k různým pokrmům.