Vepřové na kmíně - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřové na kmíně

Vepřové

Vepřové na kmíně

13104

1 porce: 184 g, z toho masa 64 g (4 kš)
5 porcí


4 kousky dušeného vepřového masa, přelité nahnědlou, tukem lesklou omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka je okořeněná kmínem a hustší.


500 g Vepřový ořez
15 g Sůl
100 g Cibule
60 g Sádlo škvařené
Kmín
600 g Voda pitná
50 g Mouka hladká


Opláchnutý ořez nakrájíme na kousky (4 ks na porci).

Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Do základu vložíme maso, okmínujeme je, osmahneme, osolíme, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. (Během dušení masem občas zamícháme a podle potřeby přiléváme teplou vodu.)

Měkké maso vyjmeme dírkovanou naběračkou do čistého kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme teplóu vodou, rozmícháme a dobře provaříme.

Provařenou omáčku dosolíme, přecedíme přes hustý cedník (špičák) zpět na maso a společně krátce převaříme.


Vhodné přílohy: - dušená rýže, - vařené brambory, - houskové knedlíky



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky