Kuře na zbojnický způsob - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře na zbojnický způsob

Drůbež

Kuře na zbojnický způsob

1 porce: 190 g

Kuře protknuté slaninou, osolené, opepřené, potřené česnekem a olejem a upečené na rožni dočervena. Kuřecí maso má typickou vůni a chuť po použitých surovinách a přísadách; je křehké a šťavnaté, dostatečně propečené. Podává se zásadně bez šťávy.

5 porcí


1250 g Kuře očištěné
100 g Slanina bez kůže
15 g Sůl
Pepř mletý
15 g Česnek
50 g Olej stolní


Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pak je protkneme slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme jemně třeným česnekem a olejem a necháme krátce odležet.

Odleželá kuřata napícháme a upevníme na jehlu a za občasného potření zbylým olejem (popřípadě odkapávající šťávou) upečeme na rožni do měkka.


Vhodné přílohy:
- různě upravené brambory
- různé druhy pečiva
- různé druhy zeleninových salátů



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky