Kuře protknuté slaninou, osolené, opepřené, potřené česnekem a olejem a upečené na rožni dočervena. Kuřecí maso má typickou vůni a chuť po použitých surovinách a přísadách; je křehké a šťavnaté, dostatečně propečené. Podává se zásadně bez šťávy.
5 porcí
1250 g Kuře očištěné
100 g Slanina bez kůže
15 g Sůl
Pepř mletý
15 g Česnek
50 g Olej stolní
Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pak je protkneme slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme jemně třeným česnekem a olejem a necháme krátce odležet.
Odleželá kuřata napícháme a upevníme na jehlu a za občasného potření zbylým olejem (popřípadě odkapávající šťávou) upečeme na rožni do měkka.