Vepřový vrabec - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřový vrabec

Vepřové

Vepřový vrabec


1 porce vepřového pečeného masa, podlitá tukem lesklou šťávou. Maso je šťavnaté, dozlatova upečené a přiměřeně měkké. Šťáva je řidší, má vůni a chuť po mase a použitých surovinách, je mírně načervenalá.

5 porcí


750 g vepřová plec kuchyňská úprava
15 g sůl
špetka pepř mletý
50 g sádlo škvařené
100 g cibule
25 g rajčatový protlak
lžička kmínu
15 g česnek
150 g voda pitná
10 g mouka hladká 20


Z opláchnuté plece nakrájíme přes vlákno porce (vrabce) o hmotnosti 150 g. Maso osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle po všech stranách a vyjmeme.

V tuku od masa osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme rajčatový protlak, kmín, nastrouhaný česnek a mírně podlijeme vodou.

Do základu vložíme opečené maso, dáme je do trouby a pečeme do měkka. (Během pečení maso obracíme, podléváme šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou.).

Měkké maso ze šťávy vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a po důkladném provaření procedíme přes hustý cedník zpět na maso.


Vhodné přílohy: - houskové nebo bramborové knedlíky, - zelí, - špenát



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky