Opečené vepřové žebírko se směsí dušené zeleniny. Vůně a chuť jsou typické pro opečené vepřové maso a podušené papriky, upravené na slanině s červeným vínem. Zeleninová směs má typickou červenou barvu, vůni a chuť po použitých surovinách.
750 g Vepřová pečeně s k.
20 g Sůl
100 g Sádlo škvařené
50 g Slanina bez kůže
50 g Cibule
500 g Paprikové lusky čerstvé
10 g Mouka hladká
75 g Rajčatový protlak
250 g Vývar B, receptura č. 10101
25 g Víno červené
15 g Worcester
Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány s tukem krátce nařízneme a maso osolíme. Žebírko rychleji opečeme po obou stranách na horkém sádle a vyjmeme z pánve.
Slaninu nakrájíme na drobné plátky a částečně ji roztavíme na pánvi od opékání masa. Potom přidáme cibuli nakrájenou na jemné plátky a paprikové lusky nakrájené na kolečka. Vše krátce opečeme, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a přimícháme rajčatový protlak.
Směs zastříkneme vývarem, pečlivě ji rozmícháme, krátce povaříme ochutíme červeným vínem a worcesterem a podle potřeby přisolíme.
Žebírko expedujeme položené na husté směsi zeleniny – leča.