Bůček po maďarsku - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bůček po maďarsku

Vepřové > Jiné ne ČSN

Bůček po maďarsku Maďarsko

400 g vepřový bůček, libovější, bez kůže
1 lžíce sádlo
2 ks cibule
1 lžíce mletá paprika
1 ks paprika – bílá
1 ks červená paprika malá
feferonka nebo chilli paprička dle chuti, není nutná
1 ks rajče větší masité
1 stroužek česnek větší
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby


Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova.

K masu přidáme nasekaný česnek, mletou papriku sladkou nebo v kombinaci s pálivou a vše krátce, aby nám paprika nezhořkla, osmažíme.

Dále přisypeme na širší nudličky nebo kostky bílou a červenou papriku, pokrájené rajče, dle chuti feferonku nebo chilli papričku, vše promícháme a zalijeme vývarem, zhruba centimetr nad maso a zvolna, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání.


Během dušení podléváme jen po troškách, cibule a zelenina by nám měla udělat jakýsi sos, nikoliv omáčku. Pokud se nám "povede" podlít víc, než bylo nutné, nebo prostě chceme více omáčky a ne sosu, zahustíme ji na závěr buď rozdrobenou chlebovou střídkou nebo troškou jíšky.

Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem... a třeba i sklenicí vychlazeného piva, na zapití pikantního bůčku.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky