Vývar A - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vývar A

Polévky

Vývar A

Čirý, mírně nažloutlý vývar, s vůní použitých surovin a koření, téměř nemastný. Chuť vývaru je typická - z použitých hovězích kostí a zeleniny - vyrovnaná. Používá se k přípravě hnědých polévek, popřípadě i k přípravě jiných pokrmů.

Na 5 l vývaru:


1800 g hovězích kostí
500 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
150 g cibule
50 g soli
1,5 g kuliček celého pepře
6 l vody


Pečlivě omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a cibuli a pozvolna vaříme 2-3 hodiny. Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou, na hrubo nakrájenou zeleninu a uvaříme ji do měkka. Hotový vývar procedíme přes hustý cedník a dále využijeme dle příslušných receptur.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky