Bramborové knedlíky plněné uzeným masem - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Vepřové

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

13409

1 porce: 290 g (4 ks) včetně maštění a cibulky
5 porcí


250 g Bůček uzený s k.
1250 g Brambory
200 g Mouka hrubá
275 g Krupice
15 g Sůl
20 g Vejce 1 ks
25 g Mouka hladká na vyválení
100 g Sádlo škvařené
125 g Cibule


Uzený vepřový bůček uvaříme do měkka, vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé umeleme. K umletým bramborům přidáme prosátou mouku, krupici, vejce, sůl a zpracujeme tuhé těsto, které rozválíme na 5 mm vysoký plát.

Z plátu nakrájíme čtverce (po 4 ks na porci), do středu dáme jemně nakrájené maso a sbalíme knedlíky.

Připravené plněné knedlíky zavaříme do osolené vody a vaříme asi 10-12 minut. Vařené knedlíky vyjmeme drátěnou naběračkou a podáváme přelité cibulkou usmaženou do zlatova na sádle (nebo oleji).



Vhodná příloha: - kysané nebo hlávkové zelí


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky