Salát vajíčkový - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Salát vajíčkový

Saláty

Salát vajíčkový


9 kusů vejce
160 g majonéza
175 g brambory vařené
162 g okurky sterilované
68 g cibule
40 g hořčice
15 g ocet
sůl


Natvrdo vařená oloupaná vejce a okurky nakrájíme na drobnější kostky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Oloupané brambory nakrájíme na velmi drobné kostičky. Majonézu rozmícháme s domácí hořčicí a octem, přilijeme ke směsi, podle chuti osolíme a zlehka promícháme.


Užiteční rady pro vajíčkový salát s majonézou:

Aby brambory nezkašovatěly, je třeba uvařit je den předem. Necháme zcela vychladnout.

Cibuli je dobré nejdřív nakrájet, pak dát do sítka a prolít vřelou vodu. Nebude tolik štiplavá a v salátu nezhořkne.

Když s vajíčkovým salátem nepočítáme na chlebíčky, rozkrájíme někdy vejce na půlky a pak na proužky. Někdo má rád, když je v salátu „do čeho kousnout“.

Do vajíčkového salátu patří domácí majonéza (nemusí však být, Poličanka jí nahradí).



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky