Kuře naplněné jemnou žemlovou nádivkou s dalšími přísadami, upečené do červena a dělené na jednotlivé porce. Vůně i chuť pečeného kuřete i nádivky jsou jemné a typické; kuře i nádivka jsou dostatečně propečené – šťavnaté. Šťáva, připravená z výpeku, je řidší, má světlejší barvu, jemnou a typickou chuť z pečeného kuřete a je zjemněná máslem.
Očištěná kuřata opláchneme, necháme okapat a kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň. Žemli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo vyšleháme se žloutky, mírně osolíme, přidáme opláchnutou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, připravenou zvlhčenou žemli a pečlivě promícháme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
Připravená kuřata naplníme nádivkou, stáhneme nití nebo jehlicí, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a upečeme na tuku. Během pečení přeléváme kuřata výpekem a podléváme trochou vody, aby se výpek nepřipálil.
Upečená kuřata z výpeku vyjmeme. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vodou, pečlivě rozšleháme a za občasného míchání vaříme nejméně ½ hodiny. Provařenou šťávu procedíme hustým cedníkem, podle potřeby přisolíme a zjemníme ji máslem. Při expedici podléváme jednotlivé porce hotovou šťávou.