Porce bramborového guláše, mírně zahuštěného zásmažkou. Guláš má načervenalou barvu po paprice, vůni a chuť z brambor, použitého koření a česneku.
5 porcí, porce 300 g
150 g Cibule
60 g sádlo škvařené
1 g Kmín
8 g paprika mletá
550 g vývar
960 g brambory
15 g sůl
1 g pepř mletý
50 g mouka hladká
15 g česnek
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme kmín, papriku, zapěníme a zalijeme vývarem.
Oškrábané brambory rozkrájíme na větší kostky, vložíme je do připraveného základu, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod poklicí do poloměkka.
Guláš zahustíme světlou zásmažkou, připravenou ze zbylého tuku a prosáté hladké mouky, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka. Podle potřeby guláš rozředíme vývarem, dosolíme, a nakonec dochutíme utřeným česnekem.