Bramborový guláš - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bramborový guláš

Zelenina

Bramborový guláš


Porce bramborového guláše, mírně zahuštěného zásmažkou. Guláš má načervenalou barvu po paprice, vůni a chuť z brambor, použitého koření a česneku.

5 porcí, porce 300 g


150 g Cibule
60 g sádlo škvařené
1 g Kmín
8 g paprika mletá
550 g vývar
960 g brambory
15 g sůl
1 g pepř mletý
50 g mouka hladká
15 g česnek


Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme kmín, papriku, zapěníme a zalijeme vývarem.

Oškrábané brambory rozkrájíme na větší kostky, vložíme je do připraveného základu, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod poklicí do poloměkka.

Guláš zahustíme světlou zásmažkou, připravenou ze zbylého tuku a prosáté hladké mouky, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka. Podle potřeby guláš rozředíme vývarem, dosolíme, a nakonec dochutíme utřeným česnekem.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky