Svíčková soljanka - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Svíčková soljanka

Hovězí

Soljanka ze svíčkové

11126

1 porce: 200 g, z toho masa 100 g (6 ks)

Kousky hovězího dušeného masa ze svíčkové, přelité hnědočervenou, tukem lesklou šťávou s vložkou jemně krájených okurek. Kousky masa jsou celistvé, šťavnaté, přiměřeně měkké. Sťáva má masitou chuť s příchutí rajčatového protlaku a je hustší.

5 porcí


750 g Hovězí svíčková kuchyňská úprava
75 g Sádlo škvařené
125 g Cibule
5 g Paprika mletá
15 g Sůl
250 ml Voda pitná
30 g Mouka hladká
50 g Rajčatový protlak
50 g Citrón 1 ks
25 ml Víno červené
250 g Okurky kyselé, bez nálevu
15 g Česnek


Opláchnutý díl svíčkové nakrájíme na menší kostky (asi 6 kousků na 1 porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji do růžova na 2/3 tuku, přidáme mletou papriku, nakrájené maso a v základu společně podusíme. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, podlijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme pečlivě opláchnutý citrón, nakrájený na tenké plátky, červené vlno a maso dusíme do měkka.

Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme okurky nakrájené na drobné kostičky a třený česnek, podušený na zbývajícím 1/3 tuku.


Vhodné přílohy: - různě upravené brambory, - dušená rýže, - těstoviny



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky