4 kousky dušeného vepřového masa v mrkvi, nepatrně vázané bílou, řidší omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je přiměřeně měkké. Mrkev je měkká, nepřevařená, okořeněná květem a pepřem.
500 g Vepřový ořez
15 g Sůl
75 g Margarín
200 g Voda pitná
600 g Mrkev
40 g Mouka hladká
Květ, pepř mletý
25 g Cukr
100 g Mléko konzumní
Opláchnutý ořez nakrájíme na kousky (4 ks na porci). Připravené maso osmahneme na polovině dávky tuku, osolíme je, mírně podlijeme vodou a dusíme. (Během dušení masem občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplou vodu.)
Očištěnou mrkev · podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Po krátkém podušení zahustíme pokrm zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a hladké prosáté mouky, do které jsme přidali mletý květ a pepř.
Maso s mrkví dusíme zvolna do měkka, pak ochutíme cukrem a před koncem varu přidáme mléko.