Vepřové dušené v mrkvi - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřové dušené v mrkvi

Vepřové

Vepřové dušené v mrkvi


1 porce: 214 g, z toho masa 64 z (4 kš)
5 porcí


4 kousky dušeného vepřového masa v mrkvi, nepatrně vázané bílou, řidší omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je přiměřeně měkké. Mrkev je měkká, nepřevařená, okořeněná květem a pepřem.


500 g Vepřový ořez
15 g Sůl
75 g Margarín
200 g Voda pitná
600 g Mrkev
40 g Mouka hladká
Květ, pepř mletý
25 g Cukr
100 g Mléko konzumní


Opláchnutý ořez nakrájíme na kousky (4 ks na porci). Připravené maso osmahneme na polovině dávky tuku, osolíme je, mírně podlijeme vodou a dusíme. (Během dušení masem občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplou vodu.)

Očištěnou mrkev · podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Po krátkém podušení zahustíme pokrm zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a hladké prosáté mouky, do které jsme přidali mletý květ a pepř.

Maso s mrkví dusíme zvolna do měkka, pak ochutíme cukrem a před koncem varu přidáme mléko.


Vhodná příloha: - vařené brambory



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky