Opečený řez masa z nízkého roštěnce, uvnitř růžový, přelitý šťávou s vložkou papriky, cibule a hub. Vůně a chuť jsou typické po opečeném mase. Šťáva je načervenalá, má ostřejší, pikantní vůni a chuť po použitých surovinách.
5 porcí
750 g Roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
Pepř mletý
50 g Olej stolní
50 g Máslo
50 g Hříbky nebo žampióny
50 g Paprikové lusky čerstvé
50 g Cibule
100 g Rajčatový protlak
5 g Česnek
250 g Vývar B, receptura 10101
10 g Worcester
50 g Víno červené
Z kuchařsky upraveného roštěnce ukrojíme řez (roštěnou), mírně jej naklepeme; okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme, opepříme, rychleji opečeme po obou stranách na horkém oleji a vyjmeme.
Do pánve od opékání masa přidáme polovinu dávky másla, očištěné a opláchnuté, na plátky nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku, na jemná kolečka nakrájenou cibulí a vše společně podusíme. Potom přidáme rajčatový protlak, jemně utřený česnek, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, krátce povaříme, zastříkneme worcesterem a vínem a podle potřeby přisolíme. Nakonec šťávu zjemníme zbylou dávkou másla a přelijeme ji opečenou roštěnou.