Roštěná bavorská - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Roštěná bavorská

Hovězí

Roštěná bavorská

11112


1 porce: 220 g, z toho masa s náplni 95 g

1 porce plněné roštěnky, přelitá nahnědlou, tukem lesklou omáčkou. Maso je celistvé, šťavnaté, vložka je měkká a přiměřeně kořeněná. Omáčka má masitou vůni a chuť a je hustší.

5 porcí


500 g Hovězí roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
Pepř mletý
145 g Brambory
50 g Okurky kyselé, bez nálevu
50 g Salám Pražský
40 g Vejce 2 ks
60 g Sádlo škvařené
100 g Cibule
600 ml Voda pitná
50 g Mouka hladká


Z opláchnutého roštěnce nakrájíme přes vlákno roštěnky, naklepeme je do šíře, na okrajích nařízneme šlachy, maso osolíme a opepříme.

Do středu plátku střídavě pokládáme na nudle krájené syrové brambory, kyselé okurky, salám a na kousky krájené vařené vejce.

Plátky svineme, na okrajích upevníme párátkem (nebo převážeme režnou nití) a na povrchu opět osolíme.

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku do růžova. Do základu vložíme plněné roštěnky, krátce je opečeme, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme (pečeme) do měkka. (Během dušeni roštěnky obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou.)

Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu á zbavíme párátek nebo nití. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou, rozšleháme a za občasného promícháni vaříme omáčku nejméně 1 hodinu.

Uvařenou omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník (špičák) na maso a společně převaříme.


Vhodné přílohy: - dušená rýže



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky