Kuřecí směs na indický způsob - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuřecí směs na indický způsob

Drůbež

Kuřecí směs na indický způsob

17050

1 porce: 150 g, z toho 60 g kuřecího masa, minutka

5 porcí


Kuřecí maso nakrájené na tenčí plátky, osmahnuté s cibulí s přísadou moučného másla, jablek a kari koření; nakonec se přidá smetana ke zjemnění a citronová šťáva. Vůně a chuť jsou jemné a typické po použitých surovinách a přísadách. Směs je mírně nažloutlá po použitém kari, hustší.


500 g Čistá kuřecí svalovina
75 g Cibule
15 g Sůl
50 g Olej stolní
75 g Moučné máslo receptura č. 19977   Moučné máslo
250 g Jablka
10 g Kari koření
300 g Smetana 12 %
50 g Citrón


Kuřecí svalovinu nakrájíme na menší tenké plátky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli mírně osmahneme na horkém oleji, přidáme připravenou kuřecí svalovinu, pečlivě osmahneme, dáme kari koření, moučné máslo, pečlivě promícháme, přidáme oloupaná, na hrubší nudličky nakrájená jablka a sůl a směs pečlivě promícháme a krátce znovu osmahneme. Nakonec přidáme smetanu, kratičce podusíme a pokrm dochutíme citrónovou šťávou.



Vhodné přílohy:

- různě upravená rýže
- různě upravené brambory



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky