Kuře na španělský způsob - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře na španělský způsob

Drůbež

Kuře na španělský způsob

1 porce: 220 g, z toho 150 g kuřete a 70 g šťávy s vložkou

Porce kuřete dušeného na cibuli, s česnekem, kečupem, vínem a dalšími přísadami. Kuře je měkké a šťavnaté. Typická vůně a chuť kuřecího masa je výrazně ovlivněna použitými surovinami a přísadami. Šťáva je načervenalá, řidší, vůně a chuti z použitých přísad.

5 porcí


1250 g Kuře očištěné
15 g Sůl
Pepř mletý
50 g Olej stolní
50 g Máslo
50 g Cibule
10 g Česnek
50 g Kečup
150 g Voda pitná
100 g Šunka
100 g Víno bílé

Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a nařízneme je v kloubech; dostatečně okapaná osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

Do oleje zbylého od opékání přidáme polovinu dávky másla a na něm do růžova osmahneme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli. K osmahnuté cibuli přidáme oloupaný, jemně rozsekaný česnek a kečup, základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.

Do vařícího základu vložíme připlavená kuřata, přikryjeme je poklicí a za občasného přelévání dusíme. Asi po půl hodině dušení přidáme ke kuřatům šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylé polovině másla, přilijeme bílé vino a maso dodusíme. Nakonec šťávu podle potřeby přisolíme.

Při expedici přeléváme jednotlivé porce kuřete . necezenou šťávou s vložkou šunky.


Vhodné přílohy:
- různě upravené brambory
- různě upravená rýže



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky