Obložené chlebíčky se šunkou a sýrembudou vyhovovat lidem, kteří nemají v oblibě salátový základ. Tak by jepozorný hostitelměl mít v nabídce. Řez veky je potřenslabou vrstvou másla, proto je vhodnější nakrájet skutečně dvacetigramové plátky – koupená krájená veka se při mazání máslem častokrát drolí.Másloje vhodnější předemvyšlehat(třeba elektrický šlehačem s metlami). Lépe senatíráa není tak hutné.
Šunku si necháme nakrájet na velmi tenké plátky – jsou chutnější, než silné a šunky je také opticky „víc“. Plátek šunky doma zvážíme a na chlebíček jej nepokládáme, nýbrž úhledně skládáme v předepsané množství. Šunka kupená v zataveném balíčku je nevhodná, protože obsahuje množství vody, která pak rychle vyschne a nevábně se na chlebíčku zkroutí.
Trochu problém může nastat při nákupu goudy – někdy je měkká, a obsluze za pultem se do krájení moc nechce. Gouda má ovšem specifickou chuť a náhrada jiným sýrem chlebíček celkově poznamená. Když se nákup tenkých plátků nezdaří, je lepší koupit goudu vcelku, nastrouhat a na chlebíček položit v patřičném množství jako úhledný kopeček. Takové chlebíčky se ale nedají skladovat moc dlouho, strouhaný sýr rychleji okorá. Uvádí se jen jako krajní řešení. Obložené chlebíčky se šunkou a sýrem necháme před podáváním vychladnout.