Kuřecí maso nakrájené na tenčí plátky, osmahnuté, s přísadou moučného másla a žampiónů, zastříknuté bílým vínem a drůbežím vývarem a podušené; nakonec se přidá smetana pro zjemnění. Vůně a chuť jsou jemné a typické po použitých surovinách a přísadách. Omáčka je světlejší barvy, hustší, s vložkou žampiónů.
500 g Čistá kuřecí svalovina
500 ml Smetana 12%
50 g Olej stolní
100 g Žampióny čerstvé
50 g Moučné máslo
15 g Sůl
100 ml Vývar C
50 ml Víno bílé
Kuřecí svalovinu nakrájíme přes vlákno na menší plátky, lehce je osmahneme na horkém oleji, mírně osolíme, přidáme moučné máslo, očištěné, opláchnuté žampióny nakrájené na plátky, krátce je osmahneme, zastříkneme dávkou vína a drůbežího vývaru, pečlivě promícháme a krátce podusíme.
Nakonec přidáme smetanu, znovu krátce podusíme a hotový pokrm podle potřeby přisolíme.
Vhodné přílohy: - různě upravená rýže, - různě upravené těstoviny, - různě upravené brambory, - doplněk: citrón