Karotka nakrájená na drobnější kostičky nebo hranolky, dušená do měkka a nepatrně zahuštěná. Vůně a chuť karotky jsou jemné a typické. Karotka je mírně přislazená, zjemněná mlékem a máslem a okořeněná květem. Při expedici se posype petrželovou natí.
5 porcí
1050 g Karotka
150 g Voda pitná
15 g Sůl
50 g Margarín
10 g Mouka hladká
50 g Mléko konzumní
25 g Cukr
Květ mletý
25 g Máslo
5 g Petrželová nať
Karotku očistíme, opláchneme, nakrájíme na drobnější kostičky nebo hranolky, zalijeme ji dávkou vařící vody, mírně osolíme, přidáme polovinu dávky tuku a dusíme do poloměkka. Pak ji zahustíme světlou řídkou zásmažkou, připravenou z druhé poloviny dávky tuku, prosáté mouky a rozředěnou mlékem. Za občasného promíchání dodusíme téměř do měkka.
Nakonec karotku přisladíme, mírně okořeníme mletým květem, znovu krátce podusíme, podle potřeby přisolíme a zjemníme dávkou másla. Při expedici posypeme jednotlivé porce opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou natí.