3 Koření divoké (celý pepř, nové koření, bobkový Jist)
50 g Cibule
25 g Ocet
25 g Citrón ¼ ks
350 g Voda pitná
75 g Mouka hladká
150 g Mléko konzumní
15 g Cukr
100 g Smetana 12%
Z opláchnutého roštěnce nakrájíme přes vlákno roštěnky, mírně je naklepeme paličkou, na okrajích nařízneme, osolíme je a prudce opečeme po obou stranách na jedné třetině tuku.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém tuku. Potom přidáme k zelenině divoké kořeni, pečlivě opláchnutý citrón, nakrájený na plátky, základ zastříkneme octem, zalijeme částí vody, vložíme opečené roštěnky, přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) do měkka. (V průběhu dušení roštěnky obracíme a podle potřeby doléváme vodou.)
Měkké maso vyjmeme; základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a mlékem, dobře rozšleháme a za občasného promícháni vaříme omáčku asi I hodinu. Během varu omáčku dosolíme, přidáme cukr, ocet a nakonec smetanu; omáčku procedíme hustým cedníkem (špičákem) a ještě krátce povaříme.