Roštěná rýnská - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Roštěná rýnská

Hovězí

Roštěná rýnská

11123

1 porce: 183 g, z toho masa 63 g

1 plátek dušené roštěnky, politý hnědočervenou omáčkou. Maso je šťavnaté, přiměřeně měkké. Omáčka má masitou vůni a chuť a příchuť po víně, je hustší.


5 porcí


500 g Hovězí roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
Pepř mletý
60 g Sádlo škvařené
100 g Cibule
8 g Paprika mletá
50 g Rajčatový protlak
500 ml Voda pitná
50 g Mouka hladká
50 ml Víno bílé


Z opláchnutého dílu roštěnce nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, okrajové blány nařízneme, maso osolíme a opepříme.

Roštěnky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme ji v tuku po roštěnkách do růžova, přidáme k ní mletou papriku a po zpěněni rajčatový protlak a trochu vody. Do základu vložíme opečené roštěnky a dusíme (pečeme) je do měkka. (Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou.)

Měkké roštěnky vyjmeme do jiného kastrolu. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, dobře rozšleháme, přidáme vlažnou vodu a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 1 hodinu.

Před koncem varu přidáme víno, omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník (špičák) zpět na maso a společně povaříme.


Vhodné přílohy: - vařené brambory, - houskové knedlíky, - těstoviny



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky