Kuře po srbsky - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře po srbsky

Drůbež

Kuře po srbsky

1 porce: 270 g, z toho 150 g kuřete a 120 g šťávy se zeleninovou vložkou

Kuře dušené na světlém cibulovém základě se zelenou paprikou, rajčaty a dalšími přísadami. Kuřecí maso je udušeno do měkka, má typickou vůni a chuť z použité zeleniny. Šťáva se zeleninou a rajčatovým protlakem je přírodní, nezahuštěná.

5 porcí


1250 g Kuře očištěné
15 g Sůl
75 g Cibule
40 g Margarín
150 g Voda pitná
500 g Paprikové lusky čerstvé
25 g Rajčatový protlak
250 g Rajčata
25 g Máslo

Očištěná kuřata opláchneme a osolíme na povrchu i uvnitř.

Oloupanou, na jemná kolečka nakrájenou cibuli mírně osmahneme na dávce tuku, zalijeme trochou vody a uvedeme do varu.

Do vařícího základu vložíme připravená kuřata, přikryjeme je poklicí a zvolna dusíme. K částečně podušeným kuřatům přidáme očištěné a opláchnuté, na kolečka pokrájené paprikové lusky, rajčatový protlak, zbylou vodu a dusíme dále téměř do měkka.

Před koncem dušení přidáme opláchnutá rajčata, nakrájená na osminky, máslo, pokrm podle potřeby přisolíme a dodusíme.

Při expedici jednotlivé porce kuřete přeléváme šťávou se zeleninovou vložkou.


Vhodné přílohy:

- různě upravené brambory
- různě upravená rýže



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky