Nakrájená klobása, osmahnutá na cibuli, podušená s paprikou a rajčaty a zalitá vejci. Vůně i chuť jsou typické – z použitých surovin. Hotový pokrm je hustší, s viditelnými většími kousky použité zeleniny, klobásy a vajec.
500 g Moravské klobásy
300 g Cibule
150 g Margarín
1500 g Paprikové lusky čerstvé
500 g Rajčata
30 g Sůl
400 g Vejce 10 ks
Moravskou klobásu opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky – kolečka.
Cibuli oloupeme. drobně nakrájíme a mírně osmahneme v horkém tuku. Na osmahnuté cibuli opečeme nakrájenou klobásu, přidáme opláchnuté a očištěné paprikové lusky a rajčata nakrájená na větší kousky, mírně osolíme a za občasného promíchání dusíme ve vlastní šťávě.
Jakmile je směs vydušena na tuk, zalejeme ji rozmíchanými vejci a zvolna mícháme, až se vejce srazí. Hotový pokrm ihned expedujeme. Pokrm se připravuje na objednávku z předpřipravených surovin.