Lečo s klobásou - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Lečo s klobásou

Vepřové

15502 Lečo s klobásou (minutka)

10 porcí

1 porce: 250 g

Nakrájená klobása, osmahnutá na cibuli, podušená s paprikou a rajčaty a zalitá vejci. Vůně i chuť jsou typické – z použitých surovin. Hotový pokrm je hustší, s viditelnými většími kousky použité zeleniny, klobásy a vajec.


500 g Moravské klobásy
300 g Cibule
150 g Margarín
1500 g Paprikové lusky čerstvé
500 g Rajčata
30 g Sůl
400 g Vejce 10 ks


Moravskou klobásu opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky – kolečka.

Cibuli oloupeme. drobně nakrájíme a mírně osmahneme v horkém tuku. Na osmahnuté cibuli opečeme nakrájenou klobásu, přidáme opláchnuté a očištěné paprikové lusky a rajčata nakrájená na větší kousky, mírně osolíme a za občasného promíchání dusíme ve vlastní šťávě.

Jakmile je směs vydušena na tuk, zalejeme ji rozmíchanými vejci a zvolna mícháme, až se vejce srazí. Hotový pokrm ihned expedujeme. Pokrm se připravuje na objednávku z předpřipravených surovin.


Vhodné přílohy:

- různé upravené brambory
- různé druhy pečiva



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky