Vepřové maso po Štýrsku - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřové maso po Štýrsku

Vepřové

Vepřové maso po Štýrsku

13110


1 porce: 250 g, z toho masa 64 g (4 ks)

4 kousky dušeného vepřového masa se zeleninou a bramborami. Maso má typickou vůni a chuť je přiměřeně měkké. Vložka ze zeleniny a brambor je mírně zahuštěná a okořeněná divokým kořením.

5 porcí


500 g Vepřová plec kuchyňská uprava
50 g Slanina s kůží
250 ml Voda pitná
10 g Sůl
2 Koření divoké (nové koření, celý pepř, bobkový list}
25 ml Ocet
100 g Cibule
75 g Mrkev
25 g Celer
150 g Kapusta
580 g Brambory
40 g Sádlo škvařené
25 g Mouka hladká


Díl opláchnuté vepřové plece nakrájíme na kousky (4 ks na porci).

Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrolu ji roztavíme, přidáme nakrájené maso, osolíme je, okořeníme divokým kořením a mírně podusíme. Pak mírně podlijeme vodou a dále dusíme.

Během dušení maso ochutíme octem a k poloměkkému přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu, cibuli, kapustu a na kostky nakrájené, oloupané brambory.

Ze sádla a prosáté hladké mouky připravíme zásmažku, přidáme ji k masu a za občasného promíchání dusíme vše do měkka.

Hotový pokrm dosolíme a podle potřeby dochutíme octem.


(Jako doplněk můžeme podat černý chléb.)



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky