Kachna pečená - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kachna pečená

Drůbež

17301 – Kachna pečená

10 porcí

1 porce: 150 g, z toho 100 g kachny a 50 g šťávy

Kachna dozlatova upečená a dělená na jednotlivé porce. Vůně i chuť pečené kachny jsou typické, maso je propečené, šťavnaté. Z výpeku je připravena světlejší, řidší šťáva, typické vůně a chuti.


2000 g Kachna očištěná
30 g Sůl
2 g Kmín
500 ml Voda pitná
20 g Mouka hladká


Pečlivě očištěnou kachnu opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, upečeme po obou stranách dozlatova a vyjmeme (tučnější části kachny během pečení mírně napícháváme, aby se vypeklo sádlo, popřípadě kachnu přeléváme výpekem, aby se méně tučné části masa příliš nevysušovaly).

Sádlo z výpeku slijeme, zbytek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme zbylou vodou, pečlivě rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně ½ hodiny.

Provařenou šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme hustým cedníkem do slitého sádla.

Při expedici přeléváme jednotlivé porce kachny hotovou šťávou.

Příloha: brambory nebo knedlíky, mírně omastíme tukem ze šťávy.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky