Kuře dušené na světlém cibulovém základu s paprikou a rajčatovým protlakem. Kuřecí maso je měkké, má typickou vůni a chuť po paprice a rajčatovém protlaku. šťáva se nezahušťuje, je řidší. Má načervenalou barvu, vůni a chuť po kuřecím mase a rajčatovém protlaku, je lesklá tukem.
5 porcí
1250 g Kuře očištěné
15 g Sůl
75 g Cibule
75 g Sádlo škvařené
10 g Paprika mletá
25 g Rajčatový protlak
300 g Voda pitná
Očištěná kuřata opláchneme, rozčtvrtíme, nařízneme v kloubech a osolíme.
Očištěnou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme do růžova na horkém sádle, přidáme k ní papriku a mírně ji zpěníme, přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
Do vařícího základu vložíme připravená kuřata, přikryjeme je poklicí a dusíme do měkka. Šťávu podle potřeby přisolíme. Při expedici přeléváme jednotlivé porce kuřete šťávou.
Vhodné přílohy:- různě upravená rýže, - různé druhy těstovin, - s noky