Kuřecí perkelt - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuřecí perkelt

Drůbež

Kuřecí perkelt

17011

1 porce: 220 g, z toho 150 g kuřete a 70 g šťávy

Kuře dušené na světlém cibulovém základu s paprikou a rajčatovým protlakem. Kuřecí maso je měkké, má typickou vůni a chuť po paprice a rajčatovém protlaku. šťáva se nezahušťuje, je řidší. Má načervenalou barvu, vůni a chuť po kuřecím mase a rajčatovém protlaku, je lesklá tukem.

5 porcí


1250 g Kuře očištěné
15 g Sůl
75 g Cibule
75 g Sádlo škvařené
10 g Paprika mletá
25 g Rajčatový protlak
300 g Voda pitná


Očištěná kuřata opláchneme, rozčtvrtíme, nařízneme v kloubech a osolíme.

Očištěnou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme do růžova na horkém sádle, přidáme k ní papriku a mírně ji zpěníme, přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.

Do vařícího základu vložíme připravená kuřata, přikryjeme je poklicí a dusíme do měkka. Šťávu podle potřeby přisolíme. Při expedici přeléváme jednotlivé porce kuřete šťávou.


Vhodné přílohy: - různě upravená rýže, - různé druhy těstovin, - s noky



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky