Roštěná znojemská - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Roštěná znojemská

Hovězí

Roštěná znojemská

11111/A


1 porce: 183 g, z toho masa 63 g

1 plátek dušené roštěnky, přelitý nahnědlou omáčkou s vložkou na kostičky krájených okurek. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka má masitou a mírně navinulou vůni a chuť po okurkách, je hustší.

5 porcí


500 g Hovězí roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
Pepř mletý
75 g Sádlo škvařené
125 g Cibule
600 ml Voda pitná
50 g Mouka hladká
75 g Okurky kyselé, bez nálevu


Z opláchnutého dílu roštěnce nakrájíme přes vlákno plátky, mírně je naklepeme paličkou, na okraji nařízneme, osolíme a opepříme.

Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na 1/3 tuku.

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji do růžova na 2/3 zbylého tuku (trochu sádla dáme stranou na podušení okurek), mírně podlijeme vodou, přidáme opečené roštěnky, přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) do měkka. (Během dušení roštěnky obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou.)

Měkké roštěnky přendáme do jiného kastrolu.

Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 1 hodinu.

Uvařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na roštěnky, přidáme do ní okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše sádla a společně povaříme.



Vhodné přílohy: - houskové knedlíky, - vařené brambory, - dušená rýže, - různě upravené těstoviny



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky