Kuřecí směs se žampióny - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuřecí směs se žampióny

Drůbež

Kuřecí směs se žampióny (minutka)

17053

5 porcí


1 porce: 110 g, z toho 60 g kuřecího masa

Kuřecí maso nakrájené na tenčí plátky, osmahnuté s cibulí, s přísadou žampiónů podušených na másle. Vůně a chuť jsou jemné a typické po použitých surovinách a přísadách.


500 g Čistá kuřecí svalovina
75 g Cibule
75 g Olej stolní
150 g Žampióny
75 g Máslo
15 g Sůl


Kuřecí svalovinu nakrájíme přes vlákno na menší tenké plátky.

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli mírně osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kuřecí svalovinu a za stálého promíchávání ji pečlivě osmahneme.

Očištěné a opláchnuté žampióny nakrájíme na jemnější plátky, krátce podusíme na ½ dávce másla, přidáme k osmahnutému masu, směs osolíme, zjemníme zbylým syrovým máslem, pečlivě promícháme a expedujeme.


Vhodné přílohy: - různě upravené brambory, - různě upravená rýže, - jemnější druhy zeleninových salátů



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky