Kuřecí maso nakrájené na tenčí plátky, osmahnuté s cibulí, s přísadou žampiónů podušených na másle. Vůně a chuť jsou jemné a typické po použitých surovinách a přísadách.
500 g Čistá kuřecí svalovina
75 g Cibule
75 g Olej stolní
150 g Žampióny
75 g Máslo
15 g Sůl
Kuřecí svalovinu nakrájíme přes vlákno na menší tenké plátky.
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli mírně osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kuřecí svalovinu a za stálého promíchávání ji pečlivě osmahneme.
Očištěné a opláchnuté žampióny nakrájíme na jemnější plátky, krátce podusíme na ½ dávce másla, přidáme k osmahnutému masu, směs osolíme, zjemníme zbylým syrovým máslem, pečlivě promícháme a expedujeme.
Vhodné přílohy: - různě upravené brambory, - různě upravená rýže, - jemnější druhy zeleninových salátů