Francouzské brambory - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Francouzské brambory

Vepřové

Francouzské brambory

13410

1 porce: 350 g
5 porcí

Směs brambor s uzeným masem, osmaženou cibulí a vejci, zalitá vejci rozšlehanými se smetanou a mlékem a zapečená. Vůně a chuť jsou jemné a typické pro použité suroviny.· Na povrchu má pokrm nazlátlou až nahnědlou barvu.


250 g Uzená vepřová plec rolovaná
1500 g Brambory
Vejce 3 ks do brambor
90 g Cibule
80 g Sádlo škvařené
50 g Houska strouhaná
Pepř mletý
15 g Sůl
Vejce 2 ks na zapečení
75 g Smetana 12 %
100 g Mléko konzumní


Uzenou vepřovou plec uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na drobnější kostičky.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na silnější plátky.

3 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vychladlé nakrájíme na silnější plátky – kolečka.

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do růžova na polovině dávky sádla.

Vhodný pekáč vymastíme částí druhé poloviny sádla a vysypeme strouhanou houskou. Na dno rozložíme polovinu dávky nakrájených brambor, mírně osolíme a opepříme, na brambory nasypeme nakrájené uzené maso, na uzené maso naklademe plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbývající brambory, opět je mírně osolíme a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným sádlem.

Pokrm vložíme do vyhřáté trouby, po částečném propečení zalijeme mírně osolenými 2 ks vejci, rozšlehanými se smetanou a mlékem a pečeme, až vaječná zálivka ztuhne a povrch pokrmu je zbarvený.


Vhodné přílohy: - různé zeleninové saláty, - kyselá okurka



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky