1 plátek hovězího masa ukrojený přes vlákno, na řezu je v mase slanina. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Porce masa je přelitá načervenalou omáčkou s vložkou hub a zeleniny. Omáčka má charakteristickou pikantní vůni a ch'uť po použitých surovinách - zelenině a houbách.
500 g Hovězí maso zadní kuchyňská úprava
25 g Slanina s kůží
15 g Sůl
Pepř mletý
75 g Sádlo škvařené
100 g Cibule
25 g Rajčatový protlak
3 stroužky Česnek
35 g Mouka hladká
450 ml Voda pitná
50 g Hříbky čerstvé (žampióny)
50 g Rajčata
100 g Paprikové lusky čerstvé
5 ml Worcester
25 ml Víno červené
Opláchnutý díl hovězího masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na 2/3 tuku. Na tomto základu krátce opečeme upravené maso, zalijeme je trochou vlažné vody, přidáme česnek, rajčatový protlak, nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) do měkka. (V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vlažnou vodou.)
Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme šťávu nejméně I hodinu a pak ji procedíme.
Na zbývajícím tuku podusíme očištěné houby, papriky a rajčata, vše nakrájené na širší nudle, a· směs přidáváme do omáčky. Nakonec omáčku ochutíme worcesterem, červeným vínem a krátce povaříme.