Kuře zadělávané - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře zadělávané

Drůbež

Kuře zadělávané

1 porce: 240 g, z toho 90 g kuřete a 150 g omáčky

Kuře uvařené v mírně osolené vodě se zeleninou a dělené na porce. Kuře je měkké, má Jemnou, typickou vůni a chuť. Omáčka připravená zahuštěním vývaru z kuřete má jemnou vůni a chuť po uvařeném kuřeti a zelenině, je mírně ochucená květem a petrželovou natí a je hustší.

5 porcí


750 g Kuře očištěné
15 g Sůl
700 g Voda pitná
25 g Cibule
75 g Zelenina kořenová
75 g Máslo
60 g Mouka hladká
Květ mletý
150 g Mléko konzumní
5 g Petrželová nať


Kuřata očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vařící vody, přidáme k nim oloupanou rozkrájenou cibuli a očištěnou opláchnutou zeleninu a uvaříme je téměř do měkka.

Uvařená kuřata vyjmeme a rozsekáme na jednotlivé porce.

Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným vývarem z kuřat, rozšleháme, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehání nejméně 1 hodinu. Během vaření okořeníme omáčku mletým květem. Nakonec ji zjemníme mlékem, znovu krátce povaříme, podle potřeby přisolíme a procedíme hustým cedníkem na uvařená kuřata. Kuřata v omáčce krátce podusíme a nakonec do pokrmu přidáme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou  nať.


Vhodné přl1ohy:
- různě upravená rýže
- těstoviny

Poznámka:
Může být i hrášek sterilovaný nebo mražený.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky