Salát vajíčkový jarní - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Salát vajíčkový jarní

Saláty

Vajíčkový salát jarní


143 g dušená šunka
90 g paprika kapie
180 g okurky sterilované
43 g mrkev
200 g majonéza
50 g hrášek
300 g vejce
10 g hořčice
10 g cukr
1 g pepř
10 g sůl


Šunku, kapie, okurky a uvařenou mrkev nakrájíme na stejnoměrné nudličky nebo kostičky. Směs promícháme lehce s majonézou, přidáme hrášek a vejce nakrájená na kousky. Vajíčkový salát ochutíme domácí hořčicí, cukrem a pepřem a podle chuti opatrně přisolíme.

Užiteční rady pro vajíčkový salát s majonézou:

Aby brambory nezkašovatěly, je třeba uvařit je den předem.

Cibuli je dobré nejdříve nakrájet, pak dát do sítka a prolít vřelou vodu. Nebude tolik štiplavá a v salátu nezhořkne.

Když s vajíčkovým salátem nepočítám na chlebíčky, rozkrájím někdy vejce na půlky a pak na proužky. Někdo má rád, když je v salátu „do čeho kousnout“.

Do vajíčkového salátu patří domácí majonéza (nemusí být, Poličanka jí nahradí).



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky