Vepřové žebírko na žampiónech - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřové žebírko na žampiónech

Vepřové

Vepřové žebírko na žampiónech

1 porce: 150 g, z toho masa 100 g a šťáva s žampióny

5 porcí

Opečené vepřové žebírko, přelité šťávou se žampióny. Chuť a vůně jsou typické pro opečené vepřové maso. šťáva má vůni a chuť po žampiónech podušených na másle.


750 g Vepřová pečeně s k.
15 g Sůl
50 g Olej stolní
Pepř mletý
150 g žampióny
60 g Moučné máslo, receptura č. 19977  Moučné máslo
150 g Vývar B, receptura č. 10101               Vývar B


Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány s tukem krátce nařízneme, maso osolíme a mírně opepříme. Žebírko rychleji opečeme po obou stranách na horkém oleji a vyjmeme.

Na pánev od opékání masa dáme očištěné, opláchnuté žampióny nakrájené na plátky, přidáme moučné máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem, krátce podusíme a podle potřeby přisolíme.

Opečené žebírko přelijeme šťávou s žampióny a expedujeme.


Vhodné přílohy: - různě upravené brambory, - různě upravená rýže, - jemné zeleninové saláty


Poznámka: lze přidat i trochu světlé sójové omáčky (NE od Vitany!, nejlépe čínské)



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky