Roštěná na houbách - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Roštěná na houbách

Hovězí

Roštěná na houbách

11108/B

1 porce: 180 g, z toho masa 63 g
5 porcí


500 g Hovězí roštěnec kuchyňská úprava
15 g Sůl
Pepř mletý
75 g Sádlo škvařené
100 g Cibule
Kmín
600 g Voda pitná
50 g Mouka hladká
10 g Houby sušené


Opláchnutý díl roštěnce nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme paličkou, na okraji nařízneme, osolíme a opepříme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na 1/3 tuku.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na zbylém tuku do růžova, mírně ji zalijeme teplou vodou a okořeníme kmínem. Do základu přidáme maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) do měkka. (Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou.)

Měkké roštěnky vyjmeme; šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a vývarem z hub, dobře rozmícháme, dosolíme a vaříme asi 1 hodinu.

Uvařenou omáčku procedíme přes hustý cedník zpět na roštěnky, přidáme rozsekané houby a krátce povaříme.

(Sušené houby opereme ve vlažné vodě a uvaříme v malé dávce vody do měkka. Vařené houby rozsekáme nadrobno.)

Vhodné přílohy: - houskové knedlíky, - vařené brambory, - dušená rýže, - těstoviny



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky