Opláchnutý díl roštěnce nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme paličkou, na okraji nařízneme, osolíme a opepříme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na 1/3 tuku.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na zbylém tuku do růžova, mírně ji zalijeme teplou vodou a okořeníme kmínem. Do základu přidáme maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) do měkka. (Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou.)
Měkké roštěnky vyjmeme; šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a vývarem z hub, dobře rozmícháme, dosolíme a vaříme asi 1 hodinu.
Uvařenou omáčku procedíme přes hustý cedník zpět na roštěnky, přidáme rozsekané houby a krátce povaříme.
(Sušené houby opereme ve vlažné vodě a uvaříme v malé dávce vody do měkka. Vařené houby rozsekáme nadrobno.)