Moravský vrabec - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Moravský vrabec

Vepřové

Moravský vrabec

13004

1 porce: 150 g, z toho masa 90 g (2 ks)

2 ks pečeného masa, přelitém přírodním tukem s lesklou šťávou. Maso je mírně prorostlé, přiměřeně měkké a upečené dozlatova. Šťáva má masitou chuť, je okořeněná kmínem a česnekem a mírně zahoustlá.

Porcí 5


375 g Vepřový bůček s k.
375 g Vepřová plec b. k. nebo ořez
15 g Sůl
Kmín
100 g Cibule
15 g Cesnek
250 g Voda pitná
10 g Mouka hladká


Vepřový bůček a plec (ořez) opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na stejnoměrné kousky (2 ks na porci).

Maso vložíme na pekáč, osolíme je, okmínujeme, přidáme oloupanou, na hrubo nakrájenou cibuli a drobně krájený česnek, přilijeme část vody a dáme péci do horké trouby. (Během pečení maso obracíme, přeléváme je vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou.) Do měkka pečené a dozlatova zbarvené kousky masa z pekáče vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dobře provaříme.

Nakonec provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník zpět na maso a společně krátce podusíme. Na 1 porci podáváme 2 ks masa (po 1 ks od každého druhu) a přeléváme je šťávou.


Vhodné přílohy: - brambory, - houskové nebo bramborové knedlíky, - špenát nebo dušené zelí



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky