Sekaná domácí jemná - Receptury podle bývalé ČSN

Receptury podle bývalé ČSN
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Sekaná domácí jemná

Hovězí

Sekaná domácí jemná


800 g mletého vepřového masa
200 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
majoránka dle chuti
3 vejce
kmín
22 g soli
Pepř


Vše, mimo kmínu, mícháme a přidáváme asi 70 g vody, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme.

Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení poléváme výpekem.

Po upečení ji zabalíme do alobalu, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Pokud nemáme hovězí, tak dáme 1 kg vepřového masa.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky