Žemlovka (Zemlbába) - meals

Meals **** oblíbené pokrmy
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Žemlovka (Zemlbába)

Bezmasá

Zemlbába

Sladká pochoutka za pár korun.


12 ks tukových rohlíků
1 kg jablek
100 g cukru
100 g másla
100 g rozinek nebo sušených třešní
1 l mléka
2 lžíce sekaných ořechů
skořice
citrónová kůra


Rohlíky pokrájíme na plátky a navlhčíme je polovinou mléka. Skládáme je ve vrstvách do vymazaného pekáče a prokládáme vrstvami loupaných jablek pokrájených na plátky. Jablka posypeme cukrem se skořicí a citrónovou kůrou, poklademe rohlíky a naskládáme druhou vrstvu, navrch přijdou rohlíky, ty pomastíme a zalijeme zbylým mlékem (jablka můžeme ještě posypat ořechy a rozinkami). Žemlovku pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se jablka rozpekla a rohlíky opekly dozlatova.

Doporučení:
Používáme nakyslá jablka, sladká se špatně rozpékají. Do mléka na zalití můžeme přidat vejce.

Poznámka:
Jablka můžeme také strouhat na zeleninovém struhadle.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky